Nyheter

Nordic Youth Camp 2015

onsdag 22 juli 2015

Movie from Nordic Youth Camp 2015 in Västervik. 50 participants and 13 leaders from all Nordic countries. https://www.youtube.com/watch?v=lBU4X3bChmM

Ny Säkerhetsplan

onsdag 13 maj 2015

Smålands Klätterförbund har i samverkan med 8a och Konsumentverket tagit fram en säkerhetsplan som Produktsäkerhetslagen föreskriver och som klätterklubbarna kan använda när de arrangerar utbildningar och träffar utomhus. Det finns en (pdf) Mall Säkerhetsplan för klätterklubb,   (wordfil)  Mall Säkerhetsplan för klätterklubb som klätterklubbarna kan använda. Se Västerviks Säkerhetsplan för Västerviks Klätterklubb vid sportklättring – Utkast (pdf) som exempel. Den är inplastad och instruktörerna har med sig den i ryggsäcken då de har utbildningar eller träffar.  Vi  har önskat synpunkter från Utbildningskommittén men har inte fått några. Ge gärna kommentarer till planen som är ett föränderligt dokument.

Smålands Klätterförbund anordnade certifieringskurs för sportklätterinstruktörer

måndag 20 april 2015

Lördag, söndag certifierades 11 sportklätterinstruktörer från sex klubbar vid Rådsklippan i Överum. Tre var från Västerviks Klätterklubb.   Första hjälpen utbildning med StefanOmknytningFirning 72

Lyckad bouldertävling i Västervik

söndag 8 mars 2015

61 deltagare deltog från 13 klubbar. Se  Resultat – Kanske vår bästa tävling någonsin. 16 funktionärer från klubben gjorde ett fantastiskt jobb.   Deltagarn fick klättra på 40 problem i kvalet och de 6 bästa räknades. Lederna var variationsrik och på olika lutningar. I finalen så körde vi på samma tre grundstommar som vi kontinuerligt gjorde svårare. Detta gjorde att vi perfekt kunde anpassa svårigheten och hålla tidsschemat. Mycket bra stämning och deltagarna var mycket nöjda.

Se Fredrik Serlachius som vann äldsta junior/seniorklassen flasha första 
finalleden, vilket han var ensam om att göra. Mycket imponerande. 
https://www.youtube.com/watch?v=NfQpIgFGazk&feature=youtu.be


 

Solar Plexus 7b+ in Västervik the best route in Sweden

söndag 21 december 2014

Solar Plexus 7b+ i Västervik bästa leden i Sverige enligt 8a:s databas
Här följer en lista på de leder som flest andel har kryssat i ”Recommended” när de har reggat leden. Efter klippans namn kommer stjärnbetyget baserat på antal bestigningar i 8a’s databas. Generellt gäller att de som får bäst siffror är tradleder och just då i Bohuslän. Härär Topp-5 i Sverge. 41 % Solar Plexus 7b+ Sjöända 2.6 (29) 38 % Himlastegen Trad 7b Tunaberg 2.8 (13) 24 % Yosemite 6c+ Kullaberg 2.2 (21) 23 % Villskudd Trad 6a Bohuslän 2.2 (117) 21 % Granitbiten Trad 6c Bohuslän 2.3 (87)

Lyckad Bouldertävling 25 oktober på Klättercentret

onsdag 29 oktober 2014

Bouldertävlingen blev uppskattad av de närmare 40 deltagarna. Klättrare från Kalmar, Öland och Jönköping deltog tillsammans med Västervikare. 40% av deltagarna var tjejer. De flesta av priserna lottades ut.
Herrar, resultat
1:a Hampus Räf Jönköping
2:a Carl-Johan Fredriksson Kalmar
3:a Björn Björkman Öland

Damer:
1:a Caroline Petersson Västervik
2:a Elisabet Magnusson Västervik
3:a Elin Boberg Öland

 

Bouldertävling för alla 25 okt.

måndag 6 oktober 2014

Lördag 25 oktober bjuder Västerviks Klätterklubb in till Bouldertävling för alla.

Se pdf     Tävling 25:10