Klätterkurser, prova på klättring och utflykter

Sportklätterkurs, lördag, söndag 7-8 september

Tvådagarskurs lördag, söndag 7-8 september där du lär dig principerna för sportklättring på klippa. Med sportklättring menas klättring på klätterleder som är fullständigt utrustade med fasta borrbultar. Du lär dig leda, sätta topprepsankare samt fira. Perfekt för dig som vill komma igång med sportklättringen ute i sommar! Inga förkunskaper krävs, men det är bra om du har grönt eller rött kort. Kursen följer Svenska Klätterförbundets norm för sportklätterkurs.
http://bergsport.se/wp-content/uploads/2014/02/Norm_grundkurs_klippa_v8_MU.pdf

I kursen ingår all utrustning du behöver. Kursen äger rum på Rådsklippan utanför Västervik, som är västerviks klätterklubbs kursberg.
Instruktörer ärJim Wasmuth Instruktörer och Caroline Petersson och som är mycket erfarna klättrare och är certifierade sportklätterinstruktörer.
Olycksfallsförsäkring ingår.
Pris: 1900 kr
Anmäl dig genom att mejla info@vastervikclimbing.se eller ring 070-4237229

Klättra utomhus

Vad sägs om en härlig naturupplevelse – i kombination med utmaningar för både kropp och psyke? Utomhusklättring är ett äventyr som passar de allra flesta med ett intresse för sport och friluftsliv.
Västervik rankas som ett av Europas åtta bästa klätterområden, och har både sportklättring (klättring med rep på fasta säkringar) och bouldering (klättring på lägre klippblock, utan rep) av olika svårighetsgrader och karaktär.
Genom att följa med ut på någon av våra kurser eller utflykter får du testa på klippklättring under säkra former, med hjälp av erfarna instruktörer.
Inga förkunskaper behövs, och vi står för all utrustning.
Välkommen att kontakta oss för mer information och bokning!

Sportklättringsutflykt

En certifierad sportklättringsinstruktör ingår, samt all utrustning. Vi klättrar på Valstadsberget (15 minuter från Västervik) och/eller på Rådsklippan (30 minuter från Västervik). Lederna är mellan 8 och 25 meter höga.
Alla klättrare måste ha fyllt sex år.
Introduktion sker vid klätterhallen i Västervik.
Priser (för 1-4 personer):
Halvdag (ca 4 timmar): 1 600 kronor
Heldag (ca 8 timmar): 2 500 kronor
Vid större grupper tillkommer 200 kronor per person.
Tillägg:
Skjuts till och från klippan (för 1-4 personer): 200-400 kronor

Prova på bouldering

Bouldering är klättring på korta klippblock, utan rep men med en hård matta (crashpad) som skydd. En instruktör ingår, samt crashpads, skor och förare (guide/karta) över klätterområdet vi besöker. Du får en introduktion till sporten och testar problem (leder) av olika svårighetsgrad.
Alla klättrare måste ha fyllt sex år.
Priser (för 1-4 personer):
Lysingsbadet (ca 2 timmar): 500 kronor
Fruberget (ca 4 timmar): 1 500 kronor
För dig som bouldrat tidigare:
Rundtur till bl a Röda väggen, Fruberget och Mommehål (ca 5 timmar): 1 800 kronor

Nybörjarkurs i topprepsklättring

För dig som vill lära dig grunderna i klippklättring med hjälp av erfarna sportklättringsinstruktörer.
Du får lära dig topprepsklättring utomhus, hur man knyter in sig i en sele och hur man säkrar sin replagskamrat med hjälp av en friktionsbroms. Vi inleder inomhus, i klätterhallen, för att sedan åka ut till en av de bästa klätterklipporna i området. Genomgång av utrustning samt klättring på leder av varierande svårighetsgrad ingår.
Åldersgräns: 15 år
Min/max antal personer per grupp: 2-8
Pris: 1 000 per person
Tidsåtgång: ca 8 timmar
Inga förkunskaper krävs.
Medtag egen lunch.

Guidning bouldering
Ring Stefan Rasmussen för info. 073-0213738

Guidning sportklättring

För bokning eller frågor: Ring 070-4237229 eller mejla info@vastervikclimbing.se

VIKTIG INFORMATION
Vi följer Konsumentverkets riktlinjer vad gäller frågor kring risker och säkerhet, som bland annat inkluderar att alltid ha en säkerhetsplan. Vi rekommenderar dig att se till att ha en egen hem-/sjuk-/olycksfallsförsäkring.
Alla kurser och utflykter sker i samarbete med Västerviks klätterklubb. För mer information om klubbens verksamhet, se: www.vastervikclimbing.se